söndag, september 21, 2008

Hejdå lånefår! lördag 20 september 2008

Idag har vi lämnat tillbaka våra lånefår som bott här över sommaren och tagit god hand om våra lamm! De har gått från att vara ganska tunna och skygga till mycket sociala fetknoppar, och det känns ju bra! Lite tomt blev det ju här hemma, med bara två får i hagen, men det har vi snart fixat till igen! =)


Den svarte svarthönstuppen som var svårast angripen av fotskabb har jag idag nackat, genbanken vill inte att man avlar på sådana djur eftersom känsligheten för fotskabb tydligen nedärvs. Den tuppen som finns kvar, "Röd", har bara lite som ska behandlas... Får han tillbaka det i framtiden slutar dockhans liv på samma sätt som brorsans, men jag hoppas inte att det blir så! Så här ser de tre återstående svarthönsen ut. Ska ansöka om genbank vid månadsskiftet tänkte jag, och så hoppas jag på massor av kycklingar så småningom!
____________________________________________
Nu är alla 14 kycklingarna tillbaka hos Ingrid och det fungerar jättebra! Just nu har de värmelampa inne hos sig eftersom minstingen som är 2 dygn yngre än övriga inte kan vara ute och springa lika länge som de äldre, och är merparten av kycklingarna ute och springer så är även Ingrid uppe. lillkycklingen (som jag är ganska säker på är den enda appenzellern) går då in under lampan tills morsan lägger sig ned, för en lampa är ju inte lika mysig som mamma! :-)

3 kommentarer:

lilian sa...

Vilken underbar bild på Ingrid och kycklingarna under lampan.
Som gjord för att bli en klassisk väggplanch. Man känner sig tillbakaflyttad minst 100 år, när man ser den härliga!! bilden.
Tänk, att sån´t finns.....även på 2000-talet!!!!!

Familjen Andersson sa...

Värmelampor ja ;) visst finns dom än :)

Linda Färnevik sa...

*skrattar* Just det mamma menade! :-)