tisdag, september 02, 2008

Släpkärrehaveri... och lite lingonsylt!

Oj oj oj, så det kan bli! Idag var vi och köpte skivor att sätta upp på insidan av hönshuset. Det gick så fint så när vi körde hem med skivorna på släpkärran, ända tills vi kommit halvvägs. då krängde släpkärran till och började ryka som om det brann där bak. :-/ Snabbt in till vägkanten (47:an med rusningstrafik... Inget vidare...) Hjulaxeln hade gått av (!!!) och ena hujlen stod i 45 graders vinkel mot kärran.

Oavsett så var vi tvugna att ta oss av stora vägen, och dessbättre fanns det en infart 500m dit vi släpade oss med det rykande, skrikande släpet. Fick ställa av det vid ett hus och åkte sedan iväg för att hämta hästtransporten att köra hem skivorna i.

Fick lastat över de 43 skivorna, och funderade sedan på hur vi skulle få hem den havererade släpkärran. Det löste sig dock, mannen som ägde huset visade sig ha en kompis vars släpkärra var kaputt på alla sätt FÖRUTOM att axeln var hel. Så han köpte kärran för 500kr, och vi kunde åka hem, en släpkärra fattigare, men också ett problem mindre.

Idag har jag dessutom kokat lingonsylt, inte så mkt, 2kg ungefär... Vart jag plockade bären? Ehm... på willys... ;-) Vad gör man när det inga finns i skogen och lingonsylt är ett absolut måste?

Inga kommentarer: