torsdag, maj 24, 2012

Försöksodling

Jag vill väldigt gärna odla kål, men det går inget bra för mig! Första försöket med grönkål slutade så här. Året därpå satsade jag på en tunnel över, men det var svårt att få tätt det blev en hel del larver ändå, och dessutom växte plantorna snabbt ur tunneln också...

I år har jag ett par pallkragar vid komposten, där jag ska prova mig fram med lite andra metoder. I dessa står rödkål och svartkål, i ena kragen tillsammans med tomatplantor och tagetes, två växter som kålfjärilen påstås ogilla. I den andra kragen ska jag strö kornmjöl över plantorna, vilket kållarverna eventuellt ska äta ihjäl sig av.
Det ska bli väldigt spännande att se om det här fungerar. Kanske får man kombinera bägge metoderna sedan om de fungerar lite halvhyfsat bägge två... =)

Nu slår jag två flugor i en smäll med det här blogginlägget, för Bondjäntan uppmanade nyss om att visa upp trädgårdens fulhörna Eftersom det är just i en av mina (jo för det finns många här. Ibland känns det som om hela trädgården är en ända fulhörna!?) fulhörnor som försöksodlingen står så... =)

1 kommentar:

Bondjantan sa...

Verkar som våra fulhörnor är himla praktiska!
:-)