onsdag, december 05, 2012

Vackra vinter!

Vintern kom väldigt plötsligt, från att ha varit +10 så blev det -20 mer eller mindre över en natt. undrar om det tänker hålla i sig? Vacker är det i alla fall, väldigt vackert! Som att leva i ett julkort, varje gång man går utanför dörren.
Djuren har det också bra, fåren bekymmrar sig inte nämnvärt om snön
och inne i lösdriften har det nu fått en uppvärmd vattenkopp
Dessutom har vi byggt ett varmt "vattenrum" där alla fårens pinaler, samt ägg (det börjar det finnas gott om nu igen!) och annat som inte ska frysa, förvaras, samtidigt som vi har tillgång till rinnande vatten i direkt anslutning till lösdriften, oavsett utetemperatur! Det blir mer och mer förenklingar och arbetsbesparande åtgärder här på gården, allt vad det lider!
Hos hönsen skottar jag så att de iaf kan gå ut lite. (enbart värphybriderna vågar... Dem återkommer jag till en annan gång!) och Almas kanin Lisa har fått en värmelampa över sin bur. Jätteskönt, nu fryser inte vattnet, och istället för att sitta och kura och riskera magproblem, är han lika aktiv som vanligt.
Toolah är som jag skrev i föregående inlägg, lite frusen om tassarna men hon börjar vänja sig, och vi kan träna ungefär som vanligt. Tidigare idag tränade vi läggande under gång i snön. Nog syntes det på hennes blick att hon tyckte jag var lite halvt galen, men läggandena var snabba ändå. Och igår provade barnen på lite pulkaåkning, tungt, men helt okej tyckte Toolah

Så på det stora hela är vintern riktigt trevlig än så länge! Men jag längtar ändå lite till våren, nu har nämligen våra nya fönster kommit! De ska in till våren, och jag ser väl inte direkt fram emot arbetet, utan snarare slutresultatet... Det kommer bli så fint!1 kommentar:

Fru Purjo sa...

Nog kom vintern med besked. Det är fint och det har blivit mycket ljusare sen snön kom, men bara inte vintern blir för lång nu när kylan kom så här tidigt.