Julköttbullar, lätt modifierat recept:
500 g färs efter tycke och smak, eller efter vad man har hemma.
2 msk ströbröd
2 msk vatten
½ buljongtärning av valfri smak
1 ägg
1 dl grädde
½ finhackad lök
salt och kryddpeppar
smör och rapsolja
1)Blanda ströbröd, vatten, buljong, grädde, ägg, kryddor (snåla inte på kryddpepparen!) och lök i en skål och låt ströbrödet svälla.
2)Arbeta ner köttfärsen tills smeten är smidigt och lätt att forma. Den är tämligen lös och inte helt lätt för små barnhänder att rulla dock. =)
3)Forma köttbullarna och stek i en blandning av smör och rapsolja.

2 kommentarer:
Jag brukar även ta i ett par matskedar bostongurka utblandad med lite senap. Det sätter en speciell knorr på julköttbullarna.
Ska provas nästa vända!
Skicka en kommentar