Nåväl, när det inte händer så ofta, så gör det inte lika mycket att ingredienserna till kakan är hopplöst dyra och inte en enda del är hemproducerad, tänker jag. Denna kaka ska vi njuta av i helgen. En bra bit över 100-lappen får man lägga ut om man väljer eko, men det är en tröst att kakan är både god, mäktig (och därmed räcker till många!) och tämligen nyttig.
Receptet kommer från Kung Markatta
- Lägg chiafrön i vatten och låt stå i kylen minst 30 minuter så att en gelé bildas.
- Sätt ugnen på 175°.
- Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och ställ åt sidan.
- Smält kokosoljan i mikrovågsugn (10 till 30 sekunder beroende på effekt).
- Vispa kokosolja, chiafrögelé, lönnsirap och kokosmjölk ordentligt med elvisp i en annan stor skål.
- Vispa sedan ihop de torra ingredienserna med de blöta tills du har en jämn smet.
- Klä en bakform med bakplåtspapper och häll i smeten.
- Baktiden är ungefär 25 minuter i ugnen men prova gärna med en baksticka om brownien är klar.
- Låt kakan svalna.
- Chokladfrosting
- Smält ihop choklad och kokosmjölk på låg värme.
- Häll chokladsmeten jämnt över brownien, ställ därefter in i kylen och låt stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar