Något jag velat göra länge är leverpastej. Vi äter inte lever i annan form, så den biten har hittills gott till spillo vid slakten, men nu så, äntligen!
Det var mycket enklare än jag trodde, och gott blev det också. Mer smak än kladdet till pastej som man köper på ica. ;-)
Ingredienser till skivbar lammleverpastej
500 g lammlever ( 1 st)
250 g späck
1 liten gul lök
3 ansjovisfiléer
1-2 msk spad
1 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
1,5 tsk salt
0,5 tsk strösocker
1 tsk vitpeppar
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk kryddpeppar
1 msk smulad timjan
Tärna lever och späck och mal två gånger tillsammans med lök och ansjovis.
Blanda det malda med ansjovisspad, vetemjöl, ägg, mjölk, grädde, salt, socker och kryddor. Blanda väl.
Häll smeten i folieformar (smeten räcker till 3 st a 5dl) och grädda på nedersta falsen i 175 grader under en timme.
Låt pastejen kallna i formen, gärna i kallt vattenbad. Kan frysas
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar