blommande bosniska tvåfärgade |
Just nu funderar jag lite på de bruna bönorna; hur vet man om de är skär/bryt-bönor och ska ätas med skida och allt, eller om det är kok/sprit-bönor ska ska spritas...? (jag har läst att många kokbönor även går bra att äta som skär/brytbönor om man tar dem späda... och de bruna är riktigt goda lätt förvällda!)
Både borlottis och bruna bönor börjar bli stora och fina!
okända borlotti |
bosniska bruna |
Tidigare inlägg om de okända bönorna finns här: 1, 2, 3, 4 ,5, 6, 7
1 kommentar:
Bästa sättet är att testa. Är baljan mjuk eller blir skalet snabbt torrt/hårt? Måste man dra av en hård sträng på baljan eller inte?
För kokböna är det väl storleken på bönorna som avgör. Även bönorna i haricots verts går att koka och äta men är för små.
Kul att de sätter baljor.
Skicka en kommentar