Fortsätter på recepttemat. Tycker det är så himla praktiskt att spara recept på bloggen, då är de lätta att hitta tillbaka till! (utskrivna recept som ska sättas in i en pärm eller så, tenderar att aldrig hamna där) Idag gjorde vi lejonbullar med inspiration av en bekants recept (Varifrån kommer "lejongrejen"? Ninna svarade: "Kinesiska lejonhuvuden tror jag det egentligen heter. Vi har förkortat namnet Tror det ska föreställa såna där lejondrakhuvuden typ.")
Lejonbullar
600 g lammfärs
2 dl ströbröd
1/2 finhackad lök (jag tog en hel)
1/2 finhackad paprika (byttes ut mot soltorkade tomater)
1 ägg
1 dl ketchup (byttes mot tomatpure utblandat med lite vatten)
salt & peppar
Blanda allt och forma äggstora bullar som läggs i en smord form.
Gör
en sås på 1 dl ketchup (eller tomatpure då), 1 dl vatten och 1 tsk vinäger som du häller på
bullarna. Ungsbaka i 175 grader i 40-50 min, ös med såsen då och då.
Vi serverade det hela med en varm bönsallad bestående av broccoli, sparris, tomat, lök, fetaost och förstås, bönor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar