torsdag, juli 22, 2010

En lösning

Bra lösningar är visst aldrig billiga, men det är tur att de finns över huvud taget. =)

Ni minns Dimmas inte allt för fina mage och juver som jag visade upp i bloggen häromdagen? Det blev inte bättre, snarare sämre, trots att hon fick stå i stallet hela dagarna, och trots att jag provade alla tillgängliga tips från andra. De billiga, miljövänliga alernativen tomatblast och vitlök gjorde ingen som helst nytta (till och med minde nytta än de dyra, mer eller mindre gifta medlen som finns att köpa. Helt verkningslöst med andra ord)

Efter lite letande insåg jag att det fanns mag-och juverskydd för hästar med dylika problem. Tyvärr kan inte dessa hållas på plats av sig själva, utan exemtäcke är ett måste. Exemtäcken i stl 125-135 finns det lite överallt, men i stl 155/kallblod är tillgången extremt begränsad.

Nu har ju inte Dimma exem utan "bara" en sönderbiten buk, så ett täcke modell burka =) känns lite overkill, men vad gör man? Å andra sidan så har hon ofta ägghalvestora svullnader på resten av kroppen också efter ngn insekt, så kanske vore det skönt ändå.

Efter lite letande fann jag tillslut en hästburka i storlek elefant, så nu går Dimma runt i hagen och mår bra, kan beta helt lugnt, obekymmrad av flugor och bromsar.. Tur att hästar inte är utseendefixerade, för i ärlighetens namn ser det förjäkligt ut.
Nu hoppas jag bara att såren på benen också ska läka fort och lätt. Hennes eviga sparkande efter insekter resulterar i att hon river upp småsår på sina egna ben, och sedan kommer flugorna dit och äter dem större. *suckar* Dessa insekter! Och dessa hästar...

3 kommentarer:

Fru Purjo sa...

Skönt för henne att komma undan bitdjuren....

Pernilla sa...

Haha hästburka va ett kanonnamn;-)
Inte snyggt men vad spelar det för roll. Huvudsaken är ju att de mår bra de stora och små liven. Mina 3tottisar ser ut som monster från yttre rymden med sina flugluvor för ögonen.
Hälsa tottisarna och Alma.
Kram

Alexandra sa...

Kanske inte direkt skönhetsklänningen men hjälper det så blir det ju helt kanon!