onsdag, oktober 10, 2012

Freestyle lektion 2

Den här gången pysslade vi bl.a. med targets. Först att trampa på den, som vi ju tränat innan och som Toolah tycker är jättekul, och som vi varierade med att bl.a. lägga mattan i däck så hon fick klättra i för att kunna trampa, och sedan uppepå staplade däck där hon inte kunde nå den med tassarna från det håll hon stod. Min tanke var att hon skulle springa runt, men hon var smartare än så: hon tog targetmattan med munnen och drog fram den så att hon nådde att trampa. =)
  Foto Bitte Andersson

Därefter var tanken att hunden skulle stanna kvar vid targetmattan, för att med hjälp av den sedan kunna skickas ut till mattan för att göra konster på distans så att säga. Lite konstigare tyckte Toolah, men idag känner jag att hon faktiskt börjar förstå det hela! Hon går ut till mattan (som ni inte ser, men den är där) och stannar tydligt upp på den. Nu provade vi ett par gamla stadiga trick där ute, och det gick ju det också! =)
Vi har dessutom ägnat den gångna veckan åt att träna det ena "drömtricket", att backa slalom. Vi gör framsteg, men det är riktigt svårt tycker Toolah. Dock känns det faktiskt helt möjligt att så småningom lyckas, man kan ju faktiskt se vad det är vi försöker göra nu. =)

Inga kommentarer: