Krusbärsbuskarna dignar av röda fina bär, men i år har motivationen och tiden för syltning och saftning varit begränsad, så de flesta bären är fortfarande kvar på buskarna. Idag provade jag något nytt, krusbärskaka. En riktig höjdare med vaniljglass till!
Krusbärskaka
4 äggulor
27g smör
2dl socker
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver
4äggvitor
4dl färska krusbär
2msk socker
florsocker
Rör äggulor, socker och smör poröst. tillsätt mjölet blandat med bakpulver.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
Varva sme och krusbär i en smörd och bröad form, ca 22cm i diameteter. Grädda ca 1 timme i 175 grader i nedre delen av ugnen
Låt svalna på galler och sikta över florsocker..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar