Idag gick starten för studiecirekln om" bra mat av lamm och vilt på Bitterna". Ett tjugotal personer: fårbönder, slaktare, styckare, krögare mfl var på plats för att disskutera köttkvalitet. Vi insåg att det är stor skillnad på vad olik konsumenter efterfrågar: krögarna vill ha kött med fårkaraktär och gärna en fettkappa, medan de sk "tanterna i Göteborg" =) vill ha får utan fårsmak och inte en gnutta fett. (hm, kanske skulle de välja... kyckling, istället?) Vad som är rätt och riktigt går ju inte att uttala sig om, det gäller väl snarare att försöka tillgodose alla olika behov.
Just den biten är inte så lätt, för vad är det egentligen som ger smaken? Enligt lite smaktester som gjort så kunde samma fårras, med samma utfodring och bara ett par mils mellanrum, ge otroligt olika smak. Intressant! Och ingen vet riktigt varför. Till detta ska vi återkomma den 27:e då vi ska gå närmare in på utfodringenoch dess konsekvenser.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar