onsdag, augusti 04, 2010

Grönsaksmassaker!

Ett gäng snart slaktmogna bagglamm har fått en ny hobby, de forcerar allt vad stängsel heter, oavsett vad vi hittar på, eltråd, trästaket... Sedan skuttar de in i trädgården och ger sig på köksväxterna: mangolden är så gott som helt slut och rödbetorna drar de upp och käkar blasten på. Även bönor och kronärtskocka har provsmakats. Eländiga kreatur!

9 kommentarer:

Fru Purjo sa...

Nä fy vad tråkigt :(

Har du några grönsaker kvar???

Annelie sa...

Hmm... det blir frysboxen för somliga ganska snart eller?
;)Annelie

lilian sa...

Pass dig för bagglamm!!!!

Grannens bagglamm tog sig in i hagen med tackor och dödade två!!

Linda Färnevik sa...

Fru Purjo: jodå, en del kvar. Fast mangolden är så gott som helt uppäten.

Annelie: Några i frysboxen, och några till bitterna. De ska bara bli liiite större, de som ska till bitterna, och så ska rötmånaden vara över för våra egna, sen så. Får se hur mkt grönsaker de tryckt i sig tills dess... =/

Mamma: DÖDADE!?! Vad är det för monsterlamm? Skulle de här gullgossarna ta sig in till tackorna blir det snarare liv än död som blir resultatet, sas... =)

Skumme sa...

Tack för påminnelsen att inte skaffa får ;-)

Mamma Mimmi sa...

Förbaskade baggar! Min värsta farhåga är att de montruösa rådjuren ska komma och "peta" på mina grönsaker. Blommorna kan de ta, men grönsakerna är allt speciella....och framför allt MINA!

Linda Färnevik sa...

Under natten har de dragit upp varenda rödbeta...

nordicharps sa...

Ser ut som min morots/purjolökkrage efter att Vera hade varit där.
Fy skam!

camilla sa...

Visst är det råkigt när ens kära djur knaprar i sig utav det man ha plaerat.

Själv har jag 2 kaniner som är lösa på gården och dom knaprade i sig mycket av mina odlingar i våras:( men jag får väl skylla mig själv som har dom löa.

Föresten så måste jag tacka för dom fina nordsvensk toflorna sm jag beställd utav dig till min svägerska. Hon blev super glad för dom:) Ha det så bra i egnet
//Camilla