söndag, augusti 22, 2010

Uppdatering från växthus och grönsaksland

Här på Äleberg är det full fart och stilltje samtidigt. Mycket händer, men inget blir gjort... Jag är dessvärre mer handikappad än någonsin och går riktigt jäkla illa, så grönsakerna får inte alls den uppmärksamhet de förtjänar... Men de växer på ganska bra ändå, det envisa regnandet har kompenserat min brist på vattning, och grönsakerna har redan kommit så långt att de själva klarar av att övermanna ogräset.

I växthuset frodas gurkor, (bara två plantor, men jag har ändå mer gurkor än vi gör av med) tomater av alla de sorter, inte bara vanliga röda och gula, utan även päronformade och "svarta". Min favorit är black cherry, Almas är gula päron...
Dessutom dyker det upp en och annan aubergine

Och chilli i mängder, här kommer först den röda övervintranden från förra året. Den är betydligt tidigare än årets plantor

en star flame

och en habanero-variant.

I grönsakslandet har bönorna blommat överdådigt; bondbönor, purpurbönor och blomsterbönor, och nu ger de lön för mödan.

kronärtskockorna har fått knoppar (jag måste kolla upp när det är dax att skörda!)

och jordärtskockorna blommar på 2 meter höga stjälkar.

6 kommentarer:

Fru Purjo sa...

Härligt med allt du kan skörda i ditt växthus. Avis!! :)

malin sa...

Näääää Jag blir så avundsjuk, jag har odlat kronärtskocka i två år men inte fått en skymt av nån mat på den. Vad gör jag för fel ?!
Jortärtskockan är lika hög som din men blommar inte ännu. Hoppas på bättre skörd från denna.
I höst blir det mängder av dynga på landen så ska vi nog få se sen :-)
Krya på dig !
Malin

Bondjantan sa...

Ååååå, jag vill också ha aubergine!!! Älskar moussaka...

Mamma Mimmi sa...

Din stackare som inte är i form - gissar dock att synen av dina ljuvliga grödor piggar upp!? Du har riktiga proffsplantor där!

Anonym sa...

Trevlig blogg du har. Har du spärrat in jordärtskockorna med nedgrävda plåtar eller? Det är så många som skrämt mig för att sätta, så jag har inte vågat.

/Farfar

Linda Färnevik sa...

Farfar: Jag satte skockorna i 20-liters hinkar, så var det problemet löst. =) De verkar trivas bra, så länge man kommer ihåg att vattna. Blommar fint gör de ju i alla fall. Om de ger ngn skörd återstår att se.