Efter att ha läst igenom Mimmis Mat´s lockande recept med jordärtskocka, blev jag nyfiken på hur det egentligen har gått för mina, som de sista månaderna varit hopplöst bortglömda i sina hinkar bak vid komposten...
Jag lyfte upp hela rotklumpen på en av dem, och minsan, jag kunde se fina skockor lite överallt, det verkar ha blivit en skaplig skörd!Vad jag ska hitta på med de små goda, rosa knölarna återstår att se, jag är dock frestad att bara koka dem och äta dem med lite smör... Det enklaste är ofta det godaste...
Nu funderar jag på hur jag ska göra med utsädet till nästa år, kanske kan jag ta de minsta skockorna (som ändå är så jobbiga att skala =)) och sätta i jorden redan nu? Eller är det dumt att ta de minsta, jag borde kanske ta de största och finaste egentligen? Någon som har erfarenhet av att odla jordärtskockor?
3 kommentarer:
Jag slänger tillbaka småpluttarna nu meddetsamma och det blir alldeles utmärkt skörd på dem. De får ju ett helt år på sig att växa till sig. ..och dessutom är de luriga rackare som garanterat kommer tillbaka på samma ställe nästa år för att man ändå glömt en eller två. Ner med pluttarna på samma ställe igen alltså!
Jordärtskockssoppa är supergod!!
Jag låter de små vara kvar och de tar sig till nästa år och så håller vi på =)
Sedan stekt lammkotlett med en jordärtsskockspure går inte av för hackor!
Skicka en kommentar