torsdag, april 07, 2011

RS-virus?

Nu har vi tillbringat ännu lite mer tid på sjukhus, varit inlagda på barnmedecin sedan i tisdags, men är nu hemkomna iaf. Stackars Tilde, hon har tillbringat nästan halva sitt liv hittills på sjukhus!

Trots att vi varit väldigt försiktiga, inte haft med henne bland folk, haft Alma hemma i 3 v från dagis och bara låtit två personer, utöver mig, Stybbe och Alma då, ens hålla Tilde så blev hon sjuk. Orättvist tycker jag, dels har vi faktiskt haft tillräckligt redan, med gulsoten och ätproblemen, och dels så är de flesta människor mkt "slarvigare" och utsätter sina spädisar för avsevärt större smittorisker, men deras små klarar sig ändå?

Tilde hade iaf slem i lungorna och svullna luftvägar, misstänkt RS... Har fortfarande inte fått svar på hurvida det är RS eller ngt annat virus, men oavsett så är behandlingen den samma tydligen. Fast man vill ju ändå veta... Får troligtvis svar i morgon.

Tilde har fått kortison och sedan inhalerat adrenalin samt koksalt ( i början varje timme, sedan varannan och till sist var tredje), och mår bättre nu i alla fall. Hostar och snorar och är tät förstås vilket är jobbigt nog när man är så här liten och inte har lärt sig att andas genom munnen, men febern är borta, andninge låter som den ska och hon och äter bra... så vi får vara hemma, och så hoppas jag att det fortsätter gå åt rätt håll!

4 veckor är hon idag, och 4168g tung! Börjar bli stora tjejen, stl 50 börjar snart bli för litet.=)

2 kommentarer:

lilian sa...

Går det bra för Tilde att äta, trots att hon är snorig och tät?

Linda Färnevik sa...

Jo då, visst är det jobbigt för henne, men det går! Sköljer näsan med koksalt innan, och så får hon avsvällande näsdroppar...