måndag, februari 06, 2012

Kommer inte vidare!

Jag håller på med en tröja till Tilde, och har kommit ganska långt. Väldigt långt, till och med. Den är gjord i mjukt och ganska tunnt ullgarn, väldigt smidig och skön blir den, inte alls så där tung och klumpig som bebiskoftor tyvärr ofta är... Av rädsla för att göra en för liten tröja, så tog jag i lite i överkant istället, så tröjan blir nog snarare en stl 92-98, än en stl 86 som jag hade tänkt mig (Tilde drar 80 nu) men ja ja, hon växer ju!

Så här ser i alla fall tröjan ut än så länge. Det saknas ca 5 cm på längden och 6-7 cm på ärmarna (därav att den nu ser extremt bred ut) Men hur ska jag fortsätta??

Ursprungsideén (jag virkar på frihand så det finns inget mönster) är en helgrå tröja med färgad kant i halslinning, ärm och längst ner, en knapp i halssprundet och någon form av broderi i form av blommor. (Blommor, mer specifikt än så är det inte. Och jag kan för övrigt inte brodera heller) Men jag vet inte om det blir bra?

Alternativet jag kan komma på är att låta sista biten på tröja och ärmar vara randiga, utesluta broderiet men behålla färgad kant + knapp i halsen. Men det ser kanske bara knasigt ut?

Garnet jag hade tänkt mig ser ut så här. Jag föll för dess mjukhet och fina färger trots att jag egentligen inte riktigt kommer överens med mönstrande garn. Det är fortfarande underbart mjukt och härligt, men fungerar det verkligen i det här sammanhanget?

Hjälp mig! Åsikter? Andra ideer på hur jag kan fortsätta?

3 kommentarer:

lilian sa...

min idé för att det inte skall bli för plottrigt, är:
Mönstrad(randig) kant nedtill och på ärmarna - då kan dom fyllas på när Tilde växer.
Behövs det mer i den redan snygga halskanten, så ta det grå garnet.
Pricken över i blir en knapp i någon av färgerna i nederkanten.
Brodera får du göra på nästa. Annars kan det bli för mycket.
Tilde skall ju också få glänsa.

The Knitting Seaman sa...

Jag är av helt motsatt åsikt. Kör på grått och brodera! Små färgglada blommor här och där hade piffat till det fint!

nordicharps sa...

Jag håller med Elin! Det är inte alls svårt att brodera enkla blommor, jag kan visa dig och har garn.