onsdag, maj 01, 2013

Vinst i fortsättningsklass!

Andra starten i fortsättningsklass gick i Sävsjö idag. Banan var ganska "lagom" svår. Bansträckningen var okomplicerad, men några svårigheter fanns i form av vissa kombinationer av skyltar, och korta avstånd.
 Och Barbro då. en stor gummihund som stod i 8:ans frestelse. Toolah blev överraskad av Barbros närvaro och skyggade undan lite, men sedan gick det fint trots Barbros närvaro. ;-)

Tempot var lite längre än jag kanske önskat (men vi fick ändå omdömmet "Bra tempo!" av domaren ;-) ) iom att Toolah är rätt seg och trött efter att precis vara på slutklämmen av höglöpet. Nu sitter väl den här segheten i ett par månader framöver, men det verkar ju gå ändå. 

I sitt-stå-gå runt, där vi fick avdrag på förra tävlingen, stod Toolah blick stilla, det gladde mig verkligen! Däremot i sitt-steg åt höger-sitt, ett moment som hittills varit helt okomplicerat, fick vi däremot -4 p. Först för att hon satte sig snett (-1 sned) efter förflyttningen, och sedan för att hon upptäckte att hon satt snett, och reste sig snabbt för att räta till (-3 oro) I övrigt en felfri runda så vi slutade på 96p vilket räckte till vinst! Domarens kommentar: "Bra tempo! Hund med trevlig uppsyn och glad svans (Toolahs rallysvans ♥) Bra jobbat!"

Inga kommentarer: