onsdag, juni 12, 2013

Sommarträning

Det bästa med sommaren om man frågar Toolah, är nog möjligheten till bad. Dessutom är det fantastiskt bra träning. Skonsamt men effektivt! Idag blev det 30 minuter i sträck i varma femöringen.  Då ville hon ändå simma mer sedan. =)
Hon har också lärt sig att plocka upp saker från bottnen. I alla fall när hon själv vill. ;-)

Härom dagen var vi hos veterinären för vägning (jag brukar passa på att använda smådjursklinkens våg när jag ändå har vägarna förbi. 22,3kg stannade den på nu. För exakt 1 år sedan visade den 27,7kg, och då hade hon ändå börjat gå ner synbart i vikt så hon måste vägt över 28 från början. Det är en stor viktnedgång, och det syns vill jag lova!
 Riklig och varierad motion, och riktigt bra foder har verkligen gjort skillnad (även om hon fortfarande avskyr fotografering och ser ut därefter ;-) )

Vad gäller fodret så BARFar jag henne helt nu, och det är en upplevelse! Jag har ansett henne som så lättfödd, på torrfoder åt hon bara hälften av den rekomenderade givan, lämnade ofta maten, och var ändå fet. (kika t.ex. på fettansamlingen hon har på översta bilden, mellan hals och bog...) Med riktig mat har hon kunnat få så mycket som man kan förvänta sig (dvs 2-3% av kroppsvikten dagligen) och har ändå automatiskt nått sin idealvikt. Nu äter hon alltid upp var enda smula, är relativt mätt och nöjd efter en måltid, och är snygg i kroppen. Känns riktigt, riktigt bra!

1 kommentar:

emelie sa...

vilken härlig föränding! :)