torsdag, januari 09, 2014

Kaniner, kaniner. Kaniner överallt!

 
Jag gillar inte kaniner som sällskapsdjur. Men uppskattar dem desto mer till köttproduktion känner jag. Det har blivit några stycken nu.

Generellt funkar det väldigt bra. Det verkar fungera bra att ge ensilage, det enda som är tråkigt med det är att de drar ut det ur häckarna och då ser det väldigt lortigt ut i boxarna, även om jag mockat bara någon dag tidigare.

Här går rexhonorna. Luna (viltblå) och den ljusa madagaskarhonan är parade med en viltfärgad  fransk vädur den 6/1. Jag hoppas att det har tagit sig. (UPPDATERING: madagaskarhjonan brunstade idag igen, så ingen dräktighet där. Parade om med rexhane, så får vi se)

Tyvärr var det inte riktigt lugnt i den här gruppen. Även om de oftast bara "var" som på bilderna, så rök de två parade ihop ibland. Inte särskilt allvarligt, några pälstussar som far bara, men onödigt ändå. Luna har därför flyttat in i en egen bur, vilket iaf de två andra honorna verkar nöjda med.
 
 
I hönshuset bor ungdomarna med tillgång till utevistelse dygnet runt. Tre rexbebisar från Lunas förra kull, och Hasse med två jämngamla tjejer. Där är det desto lugnare och fridfullare, de ligger ofast i en enda stor hög och sover.
"Hejhej, vad är ni för ena!?"

Den ena av de identiska frassesystrarna

Systrarna frasse

Samling kring vattenhålet


 
 
 
 
 

 

Inga kommentarer: