tisdag, november 24, 2009

Körkort

Ja idag var det dax, först teoriprov på förmiddagen, och sedan uppkörning på eftermiddagen.

Teoriprovet var jag ganska säker på att klara, där kommer liksom inga obehagliga överraskningar utan har man pluggat tillräckligt mycket så klarar man det bara. Och det gjorde jag också, inga problem där.
Inför körprovet var jag desto mer nervös. Där kan vad som helst hända, mina nerver är inte de bästa =) och jag skulle dessutom köra i mörker och rusningstrafik (nåja, hur mkt rusning kan det vara i lilla Falköping? Men ändå... =))

Jag tycker ärligt talat att jag körde ganska dåligt, jag var fruktansvärt nervös så det blev lite fippligt. Eller mycket. Men jag körde uppenbarligen inte tillräckligt dåligt för att bli kuggad i alla fall! =D Ni ser ju vilken ruta krysset hamnad i! Det enda uppköraren hade att klaga på var att jag vid ett tillfälle valde att inte köra om en traktor. Jag tyckte mig inte kunna bedömma avståndet till de mötade bilarna i mörkret och avstod därför omkörningen. Det var tydligen onödigt försiktigt gjort, men jag är hellre överdrivet försiktig än tvärt om så!

Nu borde jag vara glad över att ha tagit mitt körkort, och dessutom kommit ganska billigt undan med bara 13 körlektioner, och det är jag väl också, men... Ja det finns ju alltid ett men. Den här gången är menét att körkort innebär att jag måste köra bil, och jag är ju inte så förtjust i det. Jag är rädd för att köra, rädd för att något ska hända.

Extra rädd är jag eftersom min bil är ett gammalt härk från 92, utan som varesig ABS-bromsar eller airbags. Den ska besiktigas i morgon, och jag är väl lite kluven över hurvida jag vill att den går igenom eller inte. Egentligen vill jag ha en annan bil, lite säkrare sådan... Någon som känner sig manad att låna mig 20.000kr så att jag kan köpa en sådan?

10 kommentarer:

nordicharps sa...

Yippee!!!! Grattis!!! (Vad var det jag sade????!!!!!)

Nu förväntar jag mig många besök!

Tobias sa...

Grattis till körkortet :)

Göran sa...

Grattis till lappen!

Men kom i håg att säkra bilar är bilar som inte kan köras snabbare än chauffören hinner tänka

Koola Viola sa...

Grattis grattis!!

lilian sa...

WOW!!!

GRATTIS LINDA!!!!

Nu får det bli en tur till Tjuvkil, där Du får bjuda på tårta!!

Det får alltid jag göra,när jag klarat en tenta....:-))

kram ma

lilian sa...

Lennart har varit ute och övningskört med Ly i mörkret och just kommit hem.

Han INSTÄMMER i JUBELKÖREN!!!!

ma

malin sa...

grattis grattis

Skumme sa...

Grattis Linda! Bra jobbat, men det hade väl varit skam annars med tanke på att du ju ändå suttit en del bakom ratten på andra fordon ;-). Om du vill ha ett råd från en som också väntade med körkortet, så ska du nu göra precis det du inte vill. Det betyder: köra så mycket bil du bara har råd, tid och miljösamvete till, under en begränsad period, kanske det närmaste året? Så kan du sedan bara köra när du måste. För annars kan det lätt bli ännu värre, och en rädd, osäker och ovan bilförare är ingen bra bilförare. Lycka till!

Anonym sa...

GRATTIS!!!!
Visste att du skulle fixa det. Lägg inte undan nycklarna utan ta tjuren vid hornen och fortsätt kör så sitter det snart i ryggmärgen. Grattis än en gång.
Kram
Pernilla

Hjärtans Fröjd sa...

Grattis - och det är bara tuta och köra ...