tisdag, oktober 19, 2010

En sista bukett sommarblommor...

...plockades ihop i växthuset. Där inne stannade sommaren visst åtskilliga veckor längre än utanför.
Under flera veckors tid har jag jobbat med att tömma växthuset, lite åt gången har det blivit pga bristande ork, men nu är där äntligen tomt på uttjänta plantor mm. Utöver Almas vinranka står bara den slätbladiga persiljan kvar, tänkte att jag skulle få en tidig första-skörd på den nästa år. (därtill huserar krukor med rosmarin och lager innanför glasets skyddande väggar, jag tror de klarar sig där en stund till. Hur övervintrar man dessa två växter för övrigt? Framförallt rosmarinen är så stor och fin, vore synd att låta den förgås i vinter...)

Rent och fint är det nu i alla fall, och redo för nästa växtsäsong. (Hoppas tiden går fort tills dess!) Nu måste bara ena takluckan lagas, den blåste tyvärr sönder helt häromdagen, då jag inte surrat den. =/

4 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Ja, visst blev den lille dronken bedårande! Den var verkligen kul att sy och jag kan varmt rekommendera de gamla Kallikåböckerna. Det gällde bara att få tummen ur och få loss en stund vid symaskinen.

lilian sa...

Åhhh, vilken vacker bukett!!

Ta in både lager och rosmarin! Dom tål inte frost.
Glömde tyvärr vår lager på altanen förra vintern, så i år har vi fått vara utan egen skörd.
Dessutom har jag inte hittat någon ny planta - verkar vara sällsynta-----

Linda Färnevik sa...

Tål inte frost? Vi har haft -4 och den har stått ute (innan den flyttade in i växthuset...) Än lever den...

Men går det verkligen att övervintra dessa två varmt (vi har det VARMT inne, ca 22-23 grader, och det finns inget svalt rum, huset är för litet för det...)

Linda Färnevik sa...

Föresten, lager är nog inte så sällsynt här omkring, bara dyr. Har sett på flera plantskolor. Min egen köpte jag till halva priset på ica av alla ställen. =) Dock var det nog en tillfällighet att de hade, har varken sett förr eller senare igen.