torsdag, oktober 07, 2010

Ingrid Marie

Fortsätter på temat om varför vissa varianter går bättre än andra.

Äppelskörden har inte gått så väl i år, både våra tre icke sortbestämda träd i trädgården och samtliga vildaplar runt omkring har blivit helt förstörda av rönnbärsmalen. MEN. Ingrid Marie har klarat sig jättebra. Där är vartenda äpple helt opåverkat och jättefint.
Varför? Hittar ingenstans att Ingrid Marie skulle vara motståndskraftigare än ngn annan mot rönnbärsmalen, men det verkar vara så, iaf här hos oss. Nu gäller det bara att få tummen ur och plocka lite äpplen så att vi har över vintern, om vi nu lyckas lagra dem på ngt bra sätt. Ingrid Marie sägs ju kunna klara sig ända fram till april, även om det inte är ngt som jag har lyckats med. Inte ännu, i alla fall.

4 kommentarer:

nordicharps sa...

Lyckas du med det, så vill jag gärna veta hur du gör. Det irriterar mig att behöva köpa äpplen på vintern när det har funnits fullt med fina röda i trädgården.

lilian sa...

Din morfar slog in dom i tidningspapper.

Ett och ett!! I enkla lager i luftiga trälådor.

På vinden - dvs - svalt men frostfritt.

Ätliga till jul, men en aning skrynkliga.

Rönnbärsmalen tar vad den får - det är ju inga rönnbär i år!!!! OBS!! Alltså blir det en mild vinter - jämför med förra vintern!!

Linda Färnevik sa...

Vi har frost på vinden, så där blir inget bra... tänkte försöka med jordkällaren, även om den är lite fuktigare än den borde vara...

Anonym sa...

Nej just.. det finns ju inga rönnbär i år! Mild vinter alltså? Intressant.

Rönnbärsmalen har jag aldrig hört talas om, kanske den har flyttat då? Lycka till med alla äpplen och fin blogg ni har!