måndag, juni 20, 2011

Inte frisk

Det fungerar inte alls bra med Tildes ätande... =( Jag blir inte klok på det här!

Tilde får sedan en vecka tillbaka i sig endast 40-50% av sitt "normala" energibehov/dag. (innan dess ca 70% av behovet sedan 2 månader tillbaka) varav det mesta i sömnen för egentligen vill hon inte äta alls. Hon får i sig väldigt lite, och kissar väldigt lite... Viktkurvan har ändå på ngt oförklarligt sett följts, men nu skjuter den i höjden i väldig fart. 100g på 5 dagar! Nu är hon nästan uppe på +2 medan längden ligger kvar på medel...

Vad händer?!?!? Något stämmer inte alls med min lilla tjej. Men vad? Samlar hon på sig vätska? Eller vad är det som går upp? För inte kan väl ungen öka massor i vikt av 2dl ersättning och ½ port gröt/dygn!?! (normalbehov för hennes storlek ca 10dl/dygn) Kanske är inte magen ens det egentliga problemet?

Det är fruktansvärt att inte kunna mata sitt barn, och inte finna några förklaringar på vad som händer! Dessutom är det svårt för vården att ta det hela på allvar, de hänger gärna upp sig på vikten... Och ska man gå enligt den så verkar Tilde snarare äta 15dl/dygn, än 4... =/ Det hade nästan känts bättre om hon gått ner i vikt, det hade åtminstone kunnat förstå, men det här?

5 kommentarer:

lilian sa...

Mitt hjärta gråter

Fru Purjo sa...

Stackars liten tjej.

Förstår att det är fruktansvärt jobbigt att inte veta vad som är galet :/

Carolina sa...

Så otroligt jobbigt.

Massor med kramar och håller tummarna för att ni snart har en lösning

malin sa...

Så hemskt, hoppas ni får all hjälp ni behöver så hon mår bra igen !

Sofia sa...

Men lilltjjen då!Tycker det låter enormt skumt det där!Att hon äter så där lite och ändå går upp i vikt så bra...som du säger så kan det vara att hon samlar på sig vätska?Hm...ge dig inte,jaga vården med våld om dom inte lyssnar på dig!Styrkekramar!