torsdag, juni 23, 2011

Kontraströntgen

I tisdags gjordes en kontraströntgen på Tildes sväljande, det var ingen rolig upplevelse!

Dels skulle hon ligga naken ( i bara blöja) fasthållen på sidan under apparaten, med armarna uppåt, och samtidigt svälja kontrastvätska. Personalen ville ha en nappflaska så hon kunde suga. Eh... hon suger inte, hon äter inte, det är ju därför vi är här... Funkar förstås än sämre i den här otäcka situationen! Självklart skrek hon, och svalde inte vätskan som hon då fick i spruta.

"Hon skriker och vägrar svälja, då kan vi inte göra undersökningen!" muttrades det då. Vilket spädbarn skulle INTE skrika med den behandlingen...? Röntgenläkaren var sur och grinig och ifrågasatte även varför vi skulle göra undersökningen alls. Han trodde mig inte när jag sa att Tilde vägrar äta. "Hon äter ju visst, annars skulle hon inte gå upp i vikt." Han trodde uppenbarligen att jag stod där och ljög! Jag blir så förbannad och besviken, dessutom är det inte röntgenläkarens sak att ha åsikter om det hela, han ska bara göra sitt jobb, dvs utföra röntgenundersökningar!

Tillslut var hon så trött av att skrika så hon somnade, då kunde hon ligga lite på rygg och svälja ner så de fick bilder iaf... I går fick vi svaret på röntgen, och de visade ingenting onormalt. Om det är bra eller dåligt vet jag inte. Visst är det bra att hon iaf inte har några fysiska fel som svårgör sväljandet, men samtidigt vore det skönt med en förklaring...

Nästa vecka väntar provtagning för att kontrollera bl.a. njurfunktion, sköldkörteln, saltbalansen och hb...
Tilde konverserar med clownen =)

2 kommentarer:

lilian sa...

Gulletösen!

Hoppas det reder ut sig snarast!

Kram och trevlig midsommar!

Carolina sa...

Vilken mardröm ni går igenom... Håller tummarna för att ni får vakna så fort det bara går.

Massor med kramar!