lördag, augusti 06, 2011

en favorit

Bondbönor har sina nackdelar: de tar mycket plats i landet, och de är ganska omständiga att förbereda innan man ska äta. Det räcker inte med att ta ut dem ur baljan, nej sedan ska varje böna ut ur sitt eget lilla skal... Åtminstone är de godast om man gör så, skalet är segt, och en aning beskt...

Men bondbönornas fördelar överväger nackdelarna! De är otroligt näringsrika... Och framförallt: otroligt goda! Om jag bara skulle odla en enda gröda, då skulle det bli bondbönor!
De gröna bönorna är av sorten Hangdown, de brun-rosa är A Grano Violetto

6 kommentarer:

Carolina sa...

Hur länge kokar du dem? Vi "förstörde" våra genom att koka dem för länge :(

Linda Färnevik sa...

Åh, jag vet inte riktigt... Lite snabbt bara, ett par minuter?

Carolina sa...

Oki, tack! Får göra det nästa år ;)

veronica sa...

Kan nästan hålla med! Hur är den där A Grano Violetto?

Linda Färnevik sa...

Bra, tycker jag! Smakmässigt är bägge sorterna lika tycker jag, men de här sorten har större bönor, vilket ju aldrig är en nackdel! =)

Fru Purjo sa...

Håller verkligen med. Bondbönor gillar jag skarpt.

Bondbönor och grönkål är favoriter i grönsakslandet....