tisdag, juni 19, 2012

Nyskördat

Längre fram på säsongen blir det vardag, men just nu känns det alldeles fantastiskt att kunna skörda färska grönsaker från landet till nästan varje måltid!

Andra omgången spenat är skördad och det blev verkligen jättemycket, flera kilo (som visserligen inte blir så mycket efter tillagning, men ändå) på bara 3 löpmeter. Jag äter gärna spenat färsk, men den blev även en och annan grön smoothie och en härlig paj med egen färsk lök, fetaost, tomater och grovt pajskal på dinkel. Lika god som fin!
Även andra omgången rädisor är uppe ur jorden.
 De hann bli så stora att de skuggade palsternackan, så nu åkte de upp alla på en gång. Med ganska mycket rädisor att ta vara på, ville jag testa något annat än att bara äta dem som de är, i en sallad. Nu har vi testat både att blanchera dem, och att "honungssmälta" dem, och framförallt det sistnämnda blev ju fantastiskt gott och annorlunda! Rädisor kokta i smält smör och honung... Serverat med ugnsrostad färskpotatis och färsbiffar på nyvärpta ägg och fjolårets "pelle-lamm", blev det en väldigt härproducerad måltid. =)


2 kommentarer:

Bondjantan sa...

Ååå så gott! Honungssmälta... mums! Mera tips till folket tas tacksamt emot!
Ha det gott!

Anna sa...

Kul med tillagade rädisor! Jag funderade själv över det härom dagen, men kunde inte komma på att jag sett det någon gång.

Vi kan höras av angående lek någon dag. Mina busungar och jag hittar gärna på något.

Hälsningar,
Anna