torsdag, augusti 23, 2012

Så liten, och så ful!

En duvunge har sett dagens ljus! Det är den svarta honan som lyckats ruva fram en unge, och vilken unge sedan! En riktig liten fuling, just duvungar ska tydligen vara några av de fulaste barnen "i vår herres hage"... =) Den lilla är gissningsvis ca 3 dagar gammal.
För det svartvita paret gick det inte lika bra, efter 3 veckors ruvning (äggen ska kläckas efter drygt 2 veckor) tog jag bort ägget från dem, och det var obefruktat (och ruttet...).

Det jag sedan fick se var ganska intressant! Honan valde bort sin partner som hon tidigare varit så kärvänlig med och hängt ihop med dygnet runt, för att i 2 dagar umgås intensivt med den andre svartvita hanen. (medan maken hennes förtvivlat stannade kvar i boet och försökte på alla sätt locka henne tillbaks) Därefter återvände hon till redet och la två nya ägg som hon sedan en vecka tillbaka ruvar troget på. Ensam.

Tolkade honan bristen på ungar som att hennes partner var ofruktsam och därför vänstrade hon med grannen? och grannen visade sig inte vara alls lika sugen på barn, så han avsade sig faderskapet och lät henne sköta resten? Och den första mannen kände sig bedragen, så han tog helt enkelt ut skiljsmässa när han förstod att frun väntade barn med en annan? Eller... förmänskligar jag djuren nu?

Inga kommentarer: