söndag, maj 31, 2009

Tak dag 3 och badpremiär

Sådär ja, tredje dagen med takarbete är avslutad. Det går framåt som sagt, och nu dröjer det nog tills nästa helg innan vi fortsätter. Det har varit riktigt hett idag, 25 grader i skuggan och vindstilla, och takhalvan som läggs om just nu är i söderläge. .. Ja resten förstår ni. =)Jag och svärmor har idag tagit tag i ett annat sommarprojekt: skrapa rent huset på flagnande färg så att vi kan måla om det. Det är mycket som flagar eller har spruckit och det sitter hårt, men vi har gjort stora framsteg (och huset ser just nu skabbigare ut än någonsin, men det ska det väl bli ändring på!) Skrapa färg är nog det tråkigaste arbete som finns, men nödvändigt... Frivilliga som vill hjälpa till är välkomna! Se det som... meditation, eller ngt. =)

Efter en heldag med färgskrap i solgasset kändes det minst sagt frestande med ett bad, men Stybbe & Alma var inte alls sugna så jag fick ta med mig Dimma istället. Hon är en helt fantastisk badkompis! Bilderna är från förra årets bad, men det såg nog ungefär likadant ut idag också. =) Just det ja, physalisen har börjat blomma idag, så vackra blommor! Jätteroligt tycker jag!

2 kommentarer:

elin sa...

Vad ni är flitiga,men så fint det blir.Härligt med ett bad i denna värme.

Mvh Elin

Fake cake sa...

Minns det som det vore igår med vår takläggning...pust
Sen la vi nytt på 2 hus till på gården och det var sista ggr i livet hoppas vi på;)

ja mina pärlhöns blev otroligt lugna o vänliga när de nådde åldern av 6 månader och sov ihop med lohamnen och var såå gosiga och vackra...så det var skit rent ut sagt.
Tuppen ropar efter sin höna nu stackarn.
Jobbigt att kläcka fram nya bara för de var så pyttesmå och mkt spring med dem jobbigt nog, men så får det bli.

Ha det gott