onsdag, januari 19, 2011

Tillväxtultraljud 2

Idag var det dax för ännu ett tillväxtultraljud på specialistmödravården i Skövde. (v 31) Fick träffa samma läkare som sist, vilket kändes skönt, för även om förra besöket gick fort så hade jag iaf lite koll på vem det var som undersökte mig, det var inte en fullständig främling.

Lilla syskonet beräknas väga 2kg nu, vilket är +11%. Angående fostervattnet som förra gången hade minskat, så var det denna gången helt normalt i mängd, så skönt!!! Flödesultraljudet och ctg-kurvan var också precis som det skulle.

Jag fick även pratat med läkaren om min oro och om eventuell igångsättning, vilket kändes jättesvårt. Det är en sak att prata med min vanliga BM som jag vid det här laget känner ganska väl och litar på, och att prata med en läkare som jag bara haft väldigt lite kontakt med... Men det gick bra, hon var förstående och trevlig, och nu blir det ultraljud (kontroll av vatten, tillväxt och flöde) varannan vecka, och ctg varannan, fram till förlossningen.

Efter 38 fulla veckor görs en kontroll av tappen och bebis, och därefter blir det en igångsättning om det är möjligt. Vilket hon nog trodde det skulle vara eftersom jag ju fött barn förut, och därtill var det possetivt att förra förlossningen gick såpass snabbt, då brukade tydligen det fungera väl med igångsättning. Så med lite tur blir det bebis någon gång runt 10:e-15:e mars, bara 7-8 veckor kvar isf!

3 kommentarer:

nordicharps sa...

STORA kramar till dig och magen+lillasyskonet, hoppas vi får möta henom efter v. 38!

The Knitting Seaman sa...

Öh... Vad är tappen och hur många veckor ska man gå om man är "normal"?

Linda Färnevik sa...

tappen=livmodertappen. (googla! =))

En standardgraviditet är 40 veckor, men 37-42 är helt normalt.