söndag, januari 30, 2011

Ombyggnad av hönshuset...

...har det blivit i helgen! Tre "boxar" har nu blivit två. Detta av flera olika anledningar: dels inser jag att en tredje hönsgård är väldigt avlägset, och jag vill gärna att alla hönor ska få gå ute dagligen... Dels behöver det bli lite mer lättarbetat för mig, och dels så har vissa faveroller problem med att bara ha knappt 2½ meter från sittpinne till motsatt vägg, så de krockar alltid med väggen när de ska flyga ner från pinnen. =) Känns lite onödigt...
En stor fördel med ommöbleringen, är att jag nu slipper krypa under bajsbrädorna för att hämta ägg, det är inte helt lätt varken med stor mage som nu, eller när jag har ont i bäckenet. Att redena placerades där från början var ju för att spara golvyta, och det var väl bra tänkt... Om jag hade haft en frisk kropp vill säga. Men eftersom så inte är fallet så blir det bättre så här!

Redena har även fått nya tak som hänger på gångjärn på väggen och därmed öppnas ovanifrån, istället för individuella, fasta tak. Avsevärt lättare än att krypa på golvet för att komma åt från sidan (redena är ju dessutom ganska djupa...). Helst hade jag velat ha upp dem på väggen så man slapp böja sig över huvud taget, men jag har provat det förut, och resultatet blev bara att hönsen värpte på golvet under redena. Och det var ju inte riktigt meningen. =) Jag får foga mig efter de befjädrade damerna, i det här fallet, och låta dem behålla sina golvreden, om än i modifierad form!

5 kommentarer:

The Knitting Seaman sa...

Ser bra ut! Tredje gården kan vi ta i sommar ;)

nordicharps sa...

Vad fint och vettigt! Måste komma förbi och titta.

Östervik9 sa...

Kul med lite inlägg om hönshuset. Skall ju börja att göra iordning ena ladan till sommaren så att jag också kan få ha lite höns:)
Roligt att få se hur ni andra har inrett era hönshus.
/Camilla

Elin Gilenmyr sa...

snyggt, nu blev man avis

Linda Färnevik sa...

Elin: gärna det!

Camilla: klicka på ettiketten "Hönshus" så finns det precis hur mycket bilder som helst där om du vill se mer!