torsdag, mars 17, 2011

Gulsot

Vår lilla skrutta ser ut som en asiat... I alla fall till hudfärgen. =/

I måndags fick vi åka in till sjukhuset för att ta prover, då hon blivit så gul. Blodprovet visade på 284, ganska högt men inte tillräckligt för behandling. Dagen efter, tisdag, tittade de på henne och tyckte att gulheten minskat, så det togs inga nya prover och vi skrevs ut från bb. (vilket visade sig vara en jäkla miss... Önskar att de låtit oss fortsätta vara inskrivna tills gulsoten faktiskt börjat ge med sig, men det är ju lätt att vara efterklok. =/)

Onsdag och BVC-besök för att väga lillskrutt som inte ökat i vikt (vikten står still på 3100g sedan måndag) Fortfarande ingen viktökning och Tilde är trött, men det är ju svårt att säga vad som är hennes temperament/personlighet, och vad som beror på gulsoten, vi har ju inte haft henne hos oss så länge! BVC vill göra en ny mätning av bilirubinet, och det visar sig att det inte alls gått ner, tvärt om.

Åker till KSS för tredje dagen i rad (och får sitta på akuten eftersom vi blev utskrivna från bb trots att de egentligen inte visste om gulsoten var på väg bort eller ej, bland folk som allra minst har både pest och spetälska känns det som. Kul med en nyfödd...) och bilirubinet mäts till 323. De behandlar inte förän över 350 trots att hon är trött (får väcka henne för att äta. Men hon äter skapligt när man väl lyckats väcka henne i alla fall), och vi får åka hem för ny bilirubin-mätning fredag. (samt vägning torsdag)

Idag ringer jag BVC för ny vägning men får inte tag på ngn så jag åker helt enkelt dit. Äntligen en viktuppgång, 3130g stannar vågen på! Dock tycker läkaren att hon blivit gulare så nytt prov tas trots att KSS ansett att det inte behövs förän i morgon egentligen. Bilirubinet är 335, varför går det inte ner för? Jag blir så orolig... =/

Visst kunde det vara värre, gulsot är inte hela världen och de har ju koll nu med daglig provtagning, men ändå. Jag vill ju att Tilde ska vara frisk, inte trött och gul... Nu ska jag sätta mig i bilen för ny färd till akuten, trots att värdena ännu inte riktigt når upp till gränsen, för BVC-läkaren tyckte inte det här kändes bra, utan ville ha dit oss...

2 kommentarer:

The Knitting Seaman sa...

Låter inte som en bra start...

Malin/Fabian sa...

Drömde om dig och bebisen inatt.
Hon va lite sjuk, men du va glad, stybbe va glad och då blev bebisen också det, och när hon blev glad blev hon frisk.
Ha positiva tankar och det blir snart bra ska du se.
Tänker på dig och är såå glad för er skull =)