torsdag, juli 14, 2011

Tilde 4 månader

63,5cm och 7250g,Tilde växer precis som hon ska! (fast alldeles för fort, tycker jag! =)) Just nu vill hon hålla i allt, särskilt sådant som prasslar... Och gärna äta på det också. Papper är gott! Och storasysters hår...

Idag har hon fått sin första vaccination också, det blev en del gråt men det gick över förhållandevis snabbt ändå. Hoppas hon inte mår allt för dåligt av sprutan. Nu blev ju 3-månadersvaccinationen en dryg månad förskjuten iom att Tilde inte har mått så bra och jag har tyckt att det är lite tidigt att vaccinera vid 3 månader. Egentligen hade jag nog velat vänta ytterligare en tid, känns inte bra att spruta in en massa kemikalier i en sådan här lite kropp.. Men nu är det gjort iaf.

5 kommentarer:

The Knitting Seaman sa...

Förvånad över att du vill spruta in kemikalier i ungen över huvud taget. Jag hade nog i ärlighetens namn stått över vaccinering om jag haft en liten.

Vill du att jag tar med mig något upp?

Linda Färnevik sa...

Problemet är väl att OM barnet mot all förmodan skulle få de här sjukdomarna man vaccinerar mot, så kan det faktiskt ge allvarliga men för livet, och till och med resultera i att barnet dör.Och det är jag inte riktigt beredd att riskera heller... =/

Linda Färnevik sa...

Tror inte du behöver ta med dig något... Ska bli kul att ses!!!

The Knitting Seaman sa...

Det är inte så enkelt. Visst kan barn bli sjuka av sjukdomar som vaccinerna ska förhindra, men de kan också bli sjuka av vaccinerna. Vad man väljer är helt upp till en själv, men man bör ha i baktanke att det är läkelmedelsföretagen som har pengarna, att det är de som TJÄNAR pengar på att dina barn får vaccinerna och de som har MEDLEN att tysta ner konsekvenserna när ett vaccin slår fel. Det har hänt, det kommer hända igen men så länge inte du eller någon i din närhet drabbas av det, kommer du antagligen inte refleketera över det. För det är fortfarande läkemedelsföretagen som har penagarna och de kan tysta ner det.

Låter som en konspirationsteori, inte sant? Jag hade hur som helst inte velat ge mina barn vaccin. Jag har inte vaccinerat mig för svininfulensan och jag tänker inte vaccinera mig för borrelia heller. Över min döda.

Linda Färnevik sa...

Visst är det så. Jag känner till att folk blir sjuka av vacciner, en del allvarligt sjuka... Det är ju det som gör att jag har lite ont i magen över det här med vaccinering. Samtidigt tror jag risken för allvarliga men är större vid sjukdom än vid vaccination, därför fick det bli så här.

Jag vaccinerade mig mot svininfluensan också, iom att jag var riskgrupp (immunnedsättande medecin), och jag kommer, så fort jag slutat amma, vaccinera mig mot TBE... Smittan finns nämligen här i Kleva, har en kompis som varit riktigt jäkla sjuk... Men det är ett svårt val, det är det...