lördag, september 17, 2011

Lånemaskin!

Jag har skickat ägg många gånger med posten, åt båda håll. Det har nog blivit flera hundra ägg genom åren, och det brukar gå bra... Men den här gången slarvade posten bort mina ägg, de kom helt enkelt aldrig fram! *morr*

De färgglada hönsäggen var redan ilagda, men nu kom ju inte vakteläggen som de skulle utan jag fick en ny omgång en vecka senare, alltså stämde inte kläcktiderna längre. Men räddningen fanns nära till hands, jag fick låna en maskin där vakteläggen kan ligga medan de andra kläcks, en liten helautomatisk octagon. (och det är inte utan att jag tycker det är lite kul att få stifta bekantskap med en för mig ny maskin, lite nördig som jag är! ;-) )

4 kommentarer:

nordicharps sa...

Den liknar ganska mycket en cd-spelare från framsidan, tycker jag.

Pernilla Skällaredsgård sa...

Spännande hur det går i octagonen.. jag funderar på en helautomatisk liten maskin till vaktelägg. Hur många ägg fick du i den? Väntar med spänning på resultatet hur många barnhöns Alma får denna gången. Kram

Linda Färnevik sa...

Ja det blir spännande att se hur den här kläckningen går! Dock har jag tänkt lägga tillbaka dem i hemeln när den är tom igen. Man får bäst utsikt över kläckningen då! =)

Den här maskinen borde ta minst 54 ägg iaf. Dock har jag bara ca 20 nu, det var tyvärr många ägg med små sprickor i (som man bara såg vid genomlysning, inte annars, och de tog sig inte...) Men det ska nog bli barnhöns så att det räcker till! =)

Sara Ahlberg sa...

Du får din hämnd när äggen ligger och ruttnar på något postkontor någonstans! ;-)

Kul med ny maskin!