söndag, november 13, 2011

Det tog bara 4 år...

En av de första sakerna som enligt mig behövde åtgärdas på det här huset, var ytterdörren. Det var till och med så, att när vi köpte huset så sa jag till Stybbe att ”Jag flyttar INTE in förän det sitter en annan dörr där!”. Det gjorde jag till slut ändå, och nu har det gått hela 4 år...

Vår gamla dörr var inte bara gul, den var skev och trasig, och hade man inte innerdörren stängd och det blåste ordentligt ute, fladdrade gardinerna i köket (på andra sidan huset, alltså...), så mycket glipade det mellan dörrblad och karm. Dessutom gick eländet knappt att stänga och oftast inte att låsa (det vågar jag väl skriva så här offentligt, nu när den är utbytt!?)

Nog för att jag faktiskt störde mig på den dagligen, men hur illa det faktiskt var inser jag nog inte förän nu när den är utbytt. Vad fantastiskt med en dörr som bara glider igen lugnt och fint! (det får en dock att känna att bakdörren är jätteskruttig, trots att vi tidigare tyckte bakdörren var riktigt bra. Allt beror visst på vad man jämför med!)

Det fattas lite arbete innan ni får se hur det blev, lister både ute och inne, dörrsmyg osv saknas, men det kommer så småningom. Vi har bytt till oss arbetet med dörren med en granne som är snickare, mot att Stybbe hjälpt honom med annat, så det här sista får ordnas när grannen har tid över nästa gång.

Så länge kan ni få lite bilder på gamla dörren. Vi kommer inte att sakna den...