Jag var förstås tvungen att prova receptet på ”Picklade paprika-vaktelägg”; vaktelägg, paprika och lök i vinägerlag. I mitt tycke lät det helt galet... Men i gengäld tillräckligt underligt för att göra mig nyfiken! ;-)
I USA äter man sådana här ägg till ölen. I övrigt ska de vara goda till sill, eller på en smörgås. Och faktiskt, det är var ganska gott! Gott, men lite konstigt. =)
Receptet kommer här:
Koka och skala äggen. Lagen räcker till minst 30 vaktelägg beroende på hur stora burkar Du använder.
1 gul paprika, urkärnad och skurna i strimlor
1 grön paprika, urkärnad och skurna i strimlor
1 röd paprika, urkärnad och skurna i strimlor
1 stor gul lök, skuren i tunna ringar
Inläggningslag:
3dl vitvinsvinäger
1,5dl vatten
0,3dl socker
8-10 hela kryddnejlikor
(i en liten ”kryddpåse” alt. plocka bort dem när lagen är klar)
1 tesked salt
Koka upp och låt koka i 5minuter.
Varvar lök, ägg och de olika paprikasorterna i en burk.
Häll över den varma lagen. (plocka bort kryddnejlikorna)
Äggen skall vara helt täckta
Förvaras i kylskåp! Vänta minst 4 dygn innan Du äter dem.
Denna inläggning håller sig i upp till 6månader i kylskåp.
4 kommentarer:
Går man in på en Fish-and-chip-shop i Scotland, finns alltid en stor glaskruka med pickled eggs stående bredvid disken. Vanliga hönsägg, inga extra ingredienser, förutom lite skivad lök. Gottigottgott!
Vad spännande det lät!
Hur mår Du ? Läste ikapp på bloggen och skrattade högt åt rymmartackorna (som var tillbaka som korv)
kram/nina
...och skinn, inte att förglömma! ;-)
Jag har tänkt på dig flera gånger sista tiden, och vill gärna ses, om du har tid och lust? Hittar inte ditt telenr bara...
Skicka en kommentar