fredag, november 18, 2011

Galet!

Jag var förstås tvungen att prova receptet på ”Picklade paprika-vaktelägg”; vaktelägg, paprika och lök i vinägerlag. I mitt tycke lät det helt galet... Men i gengäld tillräckligt underligt för att göra mig nyfiken! ;-)
I USA äter man sådana här ägg till ölen. I övrigt ska de vara goda till sill, eller på en smörgås. Och faktiskt, det är var ganska gott! Gott, men lite konstigt. =)Receptet kommer här:
Koka och skala äggen. Lagen räcker till minst 30 vaktelägg beroende på hur stora burkar Du använder.
1 gul paprika, urkärnad och skurna i strimlor
1 grön paprika, urkärnad och skurna i strimlor
1 röd paprika, urkärnad och skurna i strimlor
1 stor gul lök, skuren i tunna ringar

Inläggningslag:

3dl vitvinsvinäger
1,5dl vatten
0,3dl socker
8-10 hela kryddnejlikor
(i en liten ”kryddpåse” alt. plocka bort dem när lagen är klar)
1 tesked salt
Koka upp och låt koka i 5minuter.

Varvar lök, ägg och de olika paprikasorterna i en burk.
Häll över den varma lagen. (plocka bort kryddnejlikorna)
Äggen skall vara helt täckta

Förvaras i kylskåp! Vänta minst 4 dygn innan Du äter dem.
Denna inläggning håller sig i upp till 6månader i kylskåp.

4 kommentarer:

nordicharps sa...

Går man in på en Fish-and-chip-shop i Scotland, finns alltid en stor glaskruka med pickled eggs stående bredvid disken. Vanliga hönsägg, inga extra ingredienser, förutom lite skivad lök. Gottigottgott!

Bondjantan sa...

Vad spännande det lät!

Nina sa...

Hur mår Du ? Läste ikapp på bloggen och skrattade högt åt rymmartackorna (som var tillbaka som korv)

kram/nina

Linda Färnevik sa...

...och skinn, inte att förglömma! ;-)

Jag har tänkt på dig flera gånger sista tiden, och vill gärna ses, om du har tid och lust? Hittar inte ditt telenr bara...