lördag, februari 16, 2013

100 poäng!

I dag startade vi vår andra tävling i rallylydnad, i Göteborgs hundarenas lokaler i Biskopsgården. Egentligen var vi borlottade, men stod som första reserv och åkte därför ner på vinst och förlust, och glädjande nog fick vi startbesked 2 minuter innan banvandringen startade (då hade jag fortfarande inte sett banskissen. Och så fick jag springa ner med hunden till bilen, och när jag kom tillbaka hade de redan börjat lite smått, men sedan startade jag bland de sista så jag hade en stund på mig att plugga bana)

Sedan... slog vi på stort med att vinna klassen med 100p (av 100, för er som inte vet ;-) )


Suddig och trist bild, men det är den enda som finns så det får duga ;-)

Är hur stolt som helst över denna prestation, särskilt med tanke på att det var precis en sådan bana som Toolah har svårast för: långa transportsträckor och ligg i flera former vilket blir svårt med lite stresspåslag. 
 Dessutom blev hon påflugen av en annan hund när vi skulle värma upp vilket resulterade i att hon gick och tryckte bakom mig och inte ville lägga sig ner alls... När vi väl kom in på banan och därmed bort från alla andra (nu plötsligt farliga) hundar så gick det desto bättre! =) Känslan var kanske inte 100%, men hon gjorde allt glatt och snyggt med en viftande svans, vilket var helt otroligt efter den lite stressiga och tråkiga starten.

Vad gäller min egen prestation, så var jag oväntat nog precis lika nervös denna gången, som förra. Hade varit intressant att gå med pulsmätare på, den hade nog gått i taket. ;-) Jag var alldeles skakig efteråt, såg jag när jag satte mig och drack vatten, men jag hade i alla fall lärt mig av förra gångens misstag, och gav Toolah mer tid att verkligen "landa" i sitt-ligg-gå runt (samma moment som gav oss -10 sist) 

Efter denna 100p-runda, så är vi berätigade att flytta upp till fortsättningsklass, men jag vill ju gärna att hon ska få titeln, RLD N, också, så det får bli ytterligare en tävling i nybörjarklass för vår del, planerat till 23/3 i Sävsjö. Därefter tror och hoppas jag att det är fortsättningsklass som gäller! ;-) 

Vinsten idag blev för övrigt en Friskvårdskontroll. Roligt och användbart tycker jag, det här med hundhälsa är ju något som intresserar mig. Vi får se när jag får tid över att åka ner till Göteborg och göra detta.


Min stjärna!

3 kommentarer:

Lisette sa...

owanumeOj så duktiga ni är du och Toolah! Stort grattis. Nu är ni kanske så malliga att ni inte vill se åt oss vanliga "opremierade" hunddamer... ;)

Lisette sa...

Äsch, det var id-orden som hamnade på fel ställe

Linda Färnevik sa...

ja. precis så är det, Lisette! ;)