fredag, maj 16, 2014

Bra jobbat, Konrad!

Förutom de två allra första kalkonäggen som jag ju åt upp, så började jag därefter spara ägg. Kalkonerna har väpt ganska oregelbundet, men jag fick ihop 10 ägg på 15 dagar. Nu har äggen legat i kläckaren i 6 dagar, och dagens lysning visade att Konrad och hans damer förstått "grejen"! Minst 9 av äggen var befruktade! (Det sista var svårlyst då det var både mörkprickigt och tjockskaligt) Förhoppningsvis blir det ett gäng bebiskalkoner här om 3 veckor!

Detta innebär även att det nu går att köpa avelsägg av broncekalkon (se under fiken "Ägg och fjäderfä säljes") och förhoppningsvis även kycklingar senare under sommaren!

I maskinen ligger dessutom kalkonägg från en granne (7 av 10 befruktade, också bra!) och förstås ett 80-tal hönsägg, så snart finns det nya kycklingar till salu också! (de sista som inte är tingade, från förra kläcket, åkte igår)
Konrad börjar bli en riktig man nu! Ser ni tofsen som är på väg ut på bröstet? =)
Bortsett från en och annan stjärtfjäder på Konrad som inte vuxit ut ännu, har kalkonernas tufsiga och slitna fjäderdräkter när de kom (ett resultat av tjafs i gruppen hos förra ägaren, och många timmar i en låda ovanpå det) blivit otroligt vackra och blanka. I övrigt kan man kanske tycka vad man vill om kalkoners utseende, men fjädrarna är otroliga!Inga kommentarer: