lördag, maj 10, 2014

Staketprojektet: mur och trappa del 2

Äntligen en solig dag efter jag-vet-inte-hur-många dagars regn. Bäst att passa på!
Jag bar sten, och maken la den...
En närbild på makens vackra smycke, en namnsdagspresent som Tilde gjort på dagis. Bryter fint mot arbetshandskarna, eller hur!?
 Nu är muren nästan färdig, det saknas bara några småbitar kring lyktstolpen som behöver skäras till så snart vi har lämpliga maskiner hemma. (de campar i Skövde för stunden eftersom det är där maken jobbar på veckorna)
Avslutet på stenmuren som redan när vi köpte gården -07 var raserad, byggde vi upp med ett enligt oss själva i alla fall, riktigt bra resultat. (Tyvärr tog jag inte bild på hur det såg ut innan, men 1,5 m av muren var bara en stenhög delvis täckt med jord och övervuxen av kvickrot)

När jord, kvickrot och sten var bortröjt respektive återuppbyggt, kunde vi se att hela muren vilar på de gamla oxlarnas rotsystem. Den frilagda roten var så fin, så istället för att ta bort den yttre delen som inte skulle påverka muren, så får alltihopa vara kvar!

Till sist, en bild på latmasken Toolah. Hon har legat så här större delen av dagen. I smutsen. Skönt! (Att större delen av trädgården består av mjuk och ren gräsmatta, är inget hon lägger någon vikt vid. Hon trivs bra med att sova i lorten!)


Inga kommentarer: