lördag, november 01, 2008

Bättre sent än aldrig...

...idag åkte lökarna ner i jorden; krokus, tulpan, pingstliljor... Det borde kanske skett liiite tidigare på hösten, men nu blev det inte så... Precis samma visa som förra året alltså, när de få lökar jag satte kom i jorden i mitten av november! Nåja, då klarade de sig fint och blommade underbart hela våren (tills fåren åt upp dem , alltså), så jag hoppas det fungerar den här gången också. Med halm och granris som täckning så ska de nog komma upp och sprida glädje om några månader!

Inspirerad av Nina tog jag & Dimma en promenad i skogen (som var helt fantastiskt vit av frost) för att plocka mossa (alldeles för mkt blev det, dessutom) Mossa, lite hönsnät, snöbär och lite fina band från ett paket... Och här är resultatet. Blev riktigt riktigt fint tycker jag, och var mkt lättare än jag trodde!

Hann även med en ridtur med Dimma, kort men intensivt i högt, fruset gräs. Dimma fick lyfta högt på benen och jobbade riktigt bra, blev alldeles löddrig mellan bakbenen trots att hon i övrigt bara blev "normalsvettig". Hon älskar verkligen att få jobba och inte bara gå och titta på fåglarna när man rider, så det var en mkt nöjd häst som fick gå ut i hagen efter avskrittning.

Till sist kommer här en bild på våran lille clown. några regelrätta utklädningskläder har vi inte, så hon tar det hon hittar i skåpen. Här hatt och för tok för små skor. =)

1 kommentar:

Nina sa...

men jösses sicken fint hjärta det blev!!! Och snygga skor dottern har ;=D Billigt och bra !

Äcklet har blivit ett 3:je litet äckel och fick smeknamnet Äcklet den III
(romerska siffror ) och gavs bort till en familj i Kållered...så nu lever den vidare lite varstans i Sverige...
Bakar nya limpor av äcklet idag som får först njutas av tidigast i kväll eller imorgon

kram