Vet inte varför jag aldrig gjort matmuffins förut, det låter ju så gott men har liksom aldrig blivit av. Förens nu. Senaste buffe bjöd på ett recept som lät allt för gott för att missas, med feta, sprikoser och min favorit cashewnötter, och det var minst lika gott som det såg ut! För er som inte får buffe, eller har slängt den, så kommer receptet här:
ca 12 st
1 dl torkade osvavlade aprikoser
100g fetaost
1½ dl cashewnötter
3dl vetemjöl
1dl polenta/majsmjöl
2tsk bakpulver
3 ägg
½dl olja
2½ dl filmjölk
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka aprikoser och nötter, skär fetaosten i tärningar.
Blanda vetemjöl, polenta och bakpulver och ca 3/4 tsk salt
Vispa ihop ägg, olja och fil. Häll i mjölblandningen och rör snabbt ihop. Vänd ner aprikoser, nötter och feta.
Fördla i muffinsformar. Grädda ca 15 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar