Den sista tiden har mina brödbak inte alls varit lyckade. Förra och förrförra baket resulterade i hopplöst smuliga mackor, helt omöjliga att bre smör på. Och idag jäste inte rågsiktskakorna som de skulle. Vad har hänt? Jag förstår inte hur bröden kan bli helt misslyckade, när jag gör precis som jag alltid har gjort? Har jag, efter 4 års lyckade bak, helt tappat känslan?!
Fina limpor, goda mackor, ett minne blott?
4 kommentarer:
Jag lyckades inte heller igår!!
Det blev som pizzabotten till hunden.
Har jästen blivit sämre?
Dragigt på jäsplatsen? Nytt mjölmärke? Använt mått istället för våg? ...eller så är det bara bakgudarna som jäklas med dig! Bättre tur nästa gång och ha en skön hejg!
Inte mer dragigt än alltid, samma mjöl, samma mått, dvs främst ögonmåttet... Kanske har jag börjat se dåligt, dvs ögonmåttet är ur funktion? =) Eller så är det bara att jag är omotiverad och illamående och inte gör det ordentligt? jag vet inte!
Har du kommit på än vad som är fel, har samma problem just nu så nu blir det frallor idag. Har alltid använt lite lantbrödsmjöl, resten vetemjöl, salt, olja, jäst, vatten och lite sirap....och helt plötsligt går det inte att skära utan att det faller sönder, supertips önskas....
Skicka en kommentar