lördag, december 04, 2010

3D-ultraljud

Det hände ju ibland att man vill göra mer eller mindre onödiga saker... =) 3D-ultraljud är väl just en sådan sak... men eftersom det här enligt planerna är sista graviditeten för min del, så ville jag prova. Har fått se så mycket fina bilder på nätet med 3D, men i våran region utförs de tyvärr inte i någon större omfattning, om ens alls. (I vissa andra delar av landet är det däremot obligatoriskt med ett TUL där de även använder sig av 3D-teknik? konstigt vad det kan skilja...)

Igår blev det en resa ner till Göteborg och Emma ultraljudsklinik, där vi fick titta närmare på lilla syskonet, som nu väger ca 700g, som gömmer sig i magen. Bildkvaliten var lite sämre än jag hade hoppats på, den var tydligen väldigt beroende på hur barnet låg, och våran lilla envisades med att ha navelsträngen i vägen för ansiktet mest hela tiden... Men vi fick se både söta små öron, envist viftande händer, och en del ansiktsuttryck också. Det är en glupsk liten rackare där inne, h*n gapade jättestort och svalde fostervatten mest hela tiden. =) Så nu har vi en bättre bild av vem som bor där inne!

Efter undersökningen blev det besök hos Jenni, en av mina bästa vänner som fick en dotter för 3½ månader sedan, men som jag inte träffat förän nu. Lilla Angela är verkligen helt bedårande... Och det är inte utan att jag längtar än mer efter vad som komma skall efter att ha umgåtts henne i några timmar!

4 kommentarer:

The Knitting Seaman sa...

Det där ser ut att kunna bli en mini-Stybbe till... Inget snack om vem farsan är då, i alla fall. :)

malin sa...

Åh så fint !!!

Linda Färnevik sa...

En mini-Stybbe till, kul att du tycker dig se det redan nu. Då blir nog Stybbe stolt och glad! =)

nordicharps sa...

Håller med dig, Elin!