torsdag, december 30, 2010

BM-besök v 28+0

Jag kan inte minnas att jag hade så här mkt ont när jag väntade Alma? Nu får jag hårda sammandragningar av minsta ansträngning, och går allt som oftast runt med en besvärlig "mensvärk". Vi har varit inne på kontroll på förlossningen och specialistmödravården och allt ser okej ut, men jag ska ta det lugnt och vila, vi vill ju inte ha ut ngn bebis redan nu, trots att jag längtar som en tok efter den lilla! (och efter att få må bra. Jag vet inte vilket jag längtar mest efter egentligen? =))

Sedan tillkommer ytterligare smärta iom foglossningen då som jag kände av redan innan graviditetstestet, och ryggont som gör det omöjligt att sova ordentligt. Inte går det att skylla det ryggonda på viktuppgången heller, den är ju än så länge rätt liten.*gnäll gnäll* Med tanke på hur mycket jag gnölar redan nu, så kan ni gissa hur det blir längre fram; det är trots allt nästan 3 månader till BF!

Idag hade jag tid hos barnmorskan igen, nu blir besöken lite mer regelbundna; iom att jag inte mår så bra på samtliga vis, kommer jag gå varannan vecka framöver. Allt såg fint ut med lilla syskonet precis som sist.
Sf:mått: 27 (exakt på medelkurvan. Vilken innebär en dipp på kurvan sedan sist)
Hjärtjlud: 136
Viktuppgång: 4 kg, näringsdryckerna ger visst resultat, 1kg upp på 3 veckor!

Sedan råkade jag se anteckningarna sedan vårat besök på specialistmödravården; där stod skrivet "minskad mängd fostervatten". Detta var inget som vi fick höra vid undersökningen, och eftersom vi inte fått ngn ny tid för kontroll inget som de bekymrade sig över, men jag blev förstås orolig över vad det beror på. Särskilt som sf-kurvan dippat nu också... Enligt BM inget att oroa sig över, men jag är ju som jag är... Om 3-4 veckor ska vi iaf dit igen, för TillväxtUltraljud och samtal om eventuell igångsättning, så får vi väl se hur det ser ut då...

5 kommentarer:

The Knitting Seaman sa...

Gah! Blir ännu mer övertygad om att skippa det där med barnalstrande. Hur som helst, erbjudandet om att komma upp är stående, du behöver bara fråga. Även om det "bara" är matlagning och städning på att-göra-listan.

Linda Färnevik sa...

Jag har kommit på fler sysslor till dig/oss, när kommer du!?!

The Knitting Seaman sa...

När behöver du mig?

Linda Färnevik sa...

nu? =D

The Knitting Seaman sa...

He he... Jag kan komma upp om två helger. 14-16 januari.