söndag, december 26, 2010

Julen 2010

I år har vi tagit det lilla lugna med julfixet. Visst är julgardiner och ljusstakar uppsatta, vi har bakat lite vörtbröd, lussekatter och pepparkakor, och kokt knäck och kola... och en julskinka har vi, men det är nog också allt. Ganska skönt faktiskt!

Min pappa kom med den brillijanta ideén att hålla julfirandet hemma hos sig, så att jag slapp stå med julmat och städning mm nu när jag inte mått så bra, och det var vi inte sena att haka på! Annars har vi som tradition att fira här hemma och låta alla som vill komma, men i år blev det lite annorlunda.

Julafton firades alltså hos pappa & Birgitta i Alingsås. Både min syster och farmor kom, och så blev det massor av god, hemlagad julmat. Som alltid var köttbullar med brunkål och grönkål min favorit, det blir så otroligt gott när pappa gör det, själv lyckas jag inte lika bra trots att jag använder samma recept. =) Tomten hade tyvärr redan varit där med alla klappar så Alma missade honom i år, =) men det var inget hon la ngn vikt vid, huvudsaken var att paketen var på plats!Juldagen firades hos svärmor, med mer god julmat, prat och umgänge och julklappsutdelning. Lugnt och skönt och alldeles lagom faktiskt.

Otroligt fina julklappar blev det i år, och det märks på klapparna att våran lilla Alma faktiskt börjar bli stor! Inte en plastpryl i paketen, till min stora glädje! =) Däremot fick hon både en egen cd-spelare (från morfar) och en egen dator(från farmor), bägge med tillhörande skivor, och hon är förstås eld och lågor över dessa! Trots att hon aldrig använt dator ngt direkt förut så förstår hon jättesnabbt hur det fungerar, och spelar "Kalle kunskap skolstart" timme efter timme.

Andra populära klappar var spel och pussel som kräver både finurlighet och koncentration, div pyssel, en egen ficklampa och tomtedockan som döptes till Filippa, samt lite roliga och färgglada kläder.
Även JAG fick ett gäng finfina klappar (kanske hade jag trots allt varit liiite snäll under det gångna året iaf) Så nu har jag både ett varmt och skönt ull-underställ (okej, tröjan passar kanske inte precis nu, men jag kommer ju inte att ha mage a´la tomtefar för alltid! =)), en helt underbar pillotmössa (som alla säger är FUL, men vaddå, den är den varmaste och skönaste mössa jag någonsin haft! =)), en ny stekpanna (blir du glad då, Elin!?!=)) och några jättestora badlakan som räcker till runt magen. Och lite pengar, som jag nog tänkte lägga på en ny förlovningsring. Jag tappade min på höloftet för 3½ år sedan och har saknat den sedan dess, kanske kan det äntligen bli av att skaffa en ny... Vore onekligen trevligt att kunna ha den på fingret lagom tills vi firar 5-årig bröllopsdag i januari!

2 kommentarer:

The Knitting Seaman sa...

Ha ha, jo, den där stekpannan är nog mer uppskattad av mig än av dig kan jag tänka mig :) Och tack för att du gick med på den helgalna idén killen kokade ihop. Nu vet ni hur han är funtad. :)

Stor kram!

PS. Tack för jukortet!!! DS.

Linda Färnevik sa...

Jag kunde förvisso hantera de gamla pannorna också, men vissa saker, pannkakor tex, blir onekligen lättare med den här nya! =)

Ja det var den tokigaste julklappen jag hört talas om hittills, jag trodde faktiskt han (eller du!) skämtade med mig först.

kram