tisdag, februari 01, 2011

Pärlplattor: göra ngt roligt?

Antalet pärlplattor som pärlas och stryks varje vecka i det här hushållet är ganska många. Särskilt som Alma just nu gärna vill att jag också ska pärla, tillsammans med, eller samtidigt som henne, och jag gärna gör detta. Det blir ganska fina figurer när man hjälps åt att sortera ut rätt färger och hitta på hur de ska se ut! Men de tjusiga alstren (de som inte ges bort till släkt och vänner) blir bara liggande i en hög och går så småningom sönder. (Då är man förvisso av med dem, men... =))

Nu vill jag ha några roliga ideer om vad man kan göra med dem istället? Så att de inte bara blir liggande och skräpar, alltså...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Klistra magneter på baksidan och använd som kylskåpsmagneter.

nordicharps sa...

Nja, filt på undersidan, använd som kastrullunderlag. Lägg ner i inoljade godisburkar, fyll med finbetong - voila! trampstenar!
Återkommer om jag kommer på något mer...

Emo sa...

Du kan ta en titt på http://parlkonst.se/
Där hittar du en hel del roligt, leksaker, prydnadssaker, presenter osv. Där finns också tips och goda råd hur du ska kunna få mycket roligt med plaströrpärlor.

Pernilla Skällaredsgård sa...

En jag känner satte upp pärlplattorna som en bård i köket ca 10 cm från taket... Kanske kan det passa i Almas rum som något liknande.