I morse plockade jag av de sista björnbären i trädgården, det blev en del ändå, räckte till ett riktigt stor och riktigt god, paj.Det är bara tisdag men det har redan hänt flera omvälvande saker den här veckan. Jag vet egentligen inte om vi firar eller sörjer, kanske lite av varje. Oavsett vilket så passade den här underbara pajen utmärkt att sitta inne och njuta av, nu när det regnat på tvären utanför fönstret.
Björnbärspaj med toscafyllning
Pajdeg: 125 g smör * 180g vetemjöl * 40g socker * 2msk vatten
Nyp ihop smör, mjöl och socer, arbeta sedan in vattnet i degen. Tryckt ut degen i en form och ställ i kylskåp 30min. Nagga med gaffel och baka sedan i ugnen 10-12 min på 200 grader. Låt svalna något
Fyllning: 250g björnbär * ½ msk potatismjöl * 1 tsk vaniljsocer * 75 g smör * 75 g hackad mandel * 1-2 msk vetemjöl * 75g socker.
Blanda smör, mjöl, socker och mandel i en kastrull och låt koka ett par minuter under omrörning. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt vaniljsocker. Blanda björnbär och potatismjöl och fyll pajskalet. Bred ut toscan ovanpå. Grädda ca 20 min.
Servera med tex cream fraiche.
3 kommentarer:
Mm vad god den ser ut. Den måste jag prova. Jag har iofs inga björnbär men det måste ju gå med andra bär också?.
Det gör det säkert! Finns frysta björnbär att köpa också, om inte annat!
Gud så god den ser ut!
Skicka en kommentar