onsdag, oktober 05, 2011

Akutlösning

Dessa EU-stöd.. =/ För att åtagandet på vall ska bli godkänt, måste gräset både slås och bärgas. På en av våra åkrar lyckades inte det sistnämnda, all väta gjorde att maskinerna bara gick ner sig. Så gräset blev slaget, men sedan var det stopp. Vädrets makter gjorde det omöjlig för oss att genomföra åtagandet till fullo, men sådant tas det ingen hänsyn till.

För att inte bryta tvärvilkoren (vilket leder till avdrag på gårdsstöd och miljöersättningar) var vi tvungna att göra något omgående. Enligt länsstyrelsen hade vi två val: kratta och samla ihop gräset för hand (...) eller släppa dit fåren.

Så det blev ett akutinköp av elektriska fårnät (dyrt!) och sedan skickades ett gäng slaktlamm dit för att lösa problemet. Hoppas de gör sitt jobb ordentligt nu, så att det blir godkänt när länsstyrelsen kommer tillbaka för besiktning...
.

2 kommentarer:

veronica sa...

phu vilket krångel! hoppas det lönar sig i slutändan!

Pernilla sa...

Säger bara suck över hur enkelspåriga länstyrelsen kan vara. Man får inte bygga om hönshus utan att bygga ett nytt först så man kan hönsen det under tiden.. för reden och sittpinnar skall de ha alla dagar om året.. (3 dagar kan inte undantas)för att de skall få 7 cm isolering och skönt o varmt om fjädrana i vinter. Undrar hur de tänker ibland.
Men de flyttbara näten till fåren med el i är superbra. Lycka till.