söndag, oktober 09, 2011

Du skall icke stjäla

Stöld lönar sig inte, det har jag ett levande bevis för hemma i fönsterkarmen: Försommaren 2009 norpade jag två pelargonsticklingar i rabatten utanför pressbyrån i Skara. Att få dem att ta sig visade sig vara stört omöjligt, med all sannolikhet beroende på sättet jag blivit vid dem... ;-)

Alla mina andra pelargoner har blommat upp och blivit riktigt vackra av att njuta solens strålar utomhus i sommar, och jag trodde väl att det skulle få fart även på de här som varit "lite tröga i starten" (eh... 2år...) och vad ska man säga? Den ena blommar ju, iaf... Är det dax att ge upp de här sticklingarna tro?

8 kommentarer:

lilian sa...

ja gör det!!! Du kan få av mig om du vill - dom är fortfarande alldeles för många

The Knitting Seaman sa...

Asgarv! De ser till och med värre ut än mina! Men blomman var fin. Det är lite konstnärligt. Magert men fagert... :-)

Linda Färnevik sa...

Så kan man ju också se det. =) Stybbe tyckte INTE att jag skulle slänga den här, han sa att den "bara behövde lite tid". Eh, mer tid än 2½ år, alltså?

Linda Färnevik sa...

Tycker också blomman är fin, det var därför jag snodde skottet från början... Men pelargonerna utanför pressbyrån hade en massa gröna blad också, det verkar mina sakna... ;-)

The Knitting Seaman sa...

Du får ge mig den ena plantan så får du tillbaka den om den tar sig. Minus ett skott till mig ;) Ställ undan den tills jag kommer nästa gång. Kanske någon gång i november om det passar er? Eller slutet av oktober. Har skaffat EGEN bil nu :)

Linda Färnevik sa...

Du är välkommen när du vill! =)

Du ska absolut få del av stöldgodset, men jag kommer ta det personligt om du lyckas, och inte jag!!! ;-)

Linda Färnevik sa...

och grattis till bilen också! Måste vara hur skönt som helst!

lilian sa...

Den här sorten kallas Augusta om du lyckas ta död på den men ändå vill ha fler